Ik wil binnenkort dan maar eindelijk eens beginnen aan een nieuwe oliekeerring plaatsen op mijn achter Diff. ook even de oorzaak van een kleine lekkage van de koppeling checken. (LaRo110TD 1988)
Heeft iemand tips waar ik in ieder geval op moet letten of mee uit moet kijken?
(hoef 't wiel niet zelf uit te vinden natuurlijk)
Weet niet hoe het bij een 110 zit maar een brug of put werkt wel erg prettig, maar misschien dat het niet van toepassing is bij een 110. En gaat het ook makkelijk zonder.
Ik neem aan dat het over een Salisbury diff gaat. In dat geval zijn er wel wat aandachtspunten.
Markeer goed hoe de moer heeft gezeten, na het wisselen van de keerring moet deze namelijk exact in dezelfde positie teruggeplaatst worden.
Dit komt door de vervormbare ring onder de flens die de lager voorspanning bepaald.
Als je hem te vast zou draaien moet deze vervangen worden, en de lager voorspanning opnieuw afgesteld. Let ook op het oppervlakte waar de keerring overheen loopt, als deze teveel slijtage (sporen) vertoont zal dat de levensduur van de nieuwe keerring ernstig verkorten.
Bij een roverdiff is dit niet van toepassing, hierbij is de voorspanning met vulplaatjes ingesteld, uiteraard worden wel dezelfde eisen gesteld aan het loopvlak van de keerringen.
Maar niemand iets oiver de Koppelings drukgroep?
Als ik s'morgens onder de auto kijk zie ik druppels hydr.vloeistof onder het flywheelhousing hangen... waar zit dan waarschijnlijk het probleem?
Of valt hier dan nog nx over te zeggen en word t gewoon slopen en kijken...
Bedankt voor de tips trouwens.. weet weer wat meer \
2 moertjes en de leiding losdraaien, voorzicht uitschuiven zodat het pennetje in de bellhousing blijft zitten.
Als het een Lucas/Girling is kun je hem reviseren anders vervangen.
Slave aan de leiding maken, voorzichtig met ondersteuning van het pennetje terug schuiven, moeren aandraaien, ontluchten en klaar is Kees.
Succes,
Aad Koene,
LR S2a 109" Stawag RHD Safari "Tinkerbell"
LR S1 86" Pick-Up LHD "Prik-Up"